Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 tojásos piskóta
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés puding
- 1/2 csomag vaníliás puding
- 1 liter tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 4 dl tejszín
- 3 teáskanál zselatin
- 15 dkg apróra vágott dió + a díszítéshez 10 db fél dió
Elkészítés:
A pudingokat megfőzőm az 1 liter tejben, utána belerakom a cukrot is.
Közben a tejszínt habbá verem, a zselatint pedig 1 dl vízben felforralom. A kész pudingot hozzáöntöm a tejszínhabhoz, és mehet hozzá a zselatin is. Ez szépen csomómentesre dolgozom, majd mehet bele az apróra vágott dió is.
A piskótát félbevágom. Egy tortaformát kibélelek fóliával, kb. 1-2 cm vastagságú krémet szedek bele, erre mehet az első réteg piskóta, majd a maradék krém, végül az utolsó réteg piskóta. Mehet a hűtőbe minimum 6 órára, de lehetőleg tovább.
Ezután a tortát tálra fordítom, leemelem a formát és a fóliát, majd díszítem a fél diószemekkel. Én fehércsokit szoktam tenni a tetejére.
Megjegyzés:
Készülhet meggyes variációban is, akkor a zselatint meggylével forralom.
A diót lehet reszelt formában is a tetejére szórni jól mutat.