Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 dkg Rama margarin
- 2 evőkanál méz
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 20 dkg Rama margarin
- 3 dkg kakaópor
- 4 evőkanál tej
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet robotgéppel keverjük habosra, majd adjuk hozzá felváltva a tejet és a sütőporos lisztet.
2. Kikent, kilisztezett tepsibe (33cm x 24cm) öntsük a masszát, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg. (180 fokon hőlégkeveréses sütőben)
3. Amíg a tészta hűl, elkészíthetjük a mázat: forraljuk fel a vajat a cukorral és a tejjel, majd fokozatosan szitáljuk bele a kakaóport. Kis lángon addig kevergessük, míg csomómentes, homogén állagú mázat nem kapunk.
4. Borítsuk egy deszkára a tepsiből a kihűlt tésztát, és vágjuk tetszés szerinti kockákra.
5. A kockákat mártsuk a csokimázba, és hempergessük meg őket kókuszreszelékben.
6. Pihentessük 1-2 órát, majd fogyaszthatjuk.