Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre víz
- 5 evőkanál keserű kakaópor
- 1 bögre barna nádcukor
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 20 dkg Rama margarin
- 10 dkg 60-70 %-os, jó minőségű étcsokoládé
- pici reszelt citromhéj
A mázhoz:
- fél pohár natúr joghurt
- durvára darabolt mogyoró
- 15 dkg porcukor
- 5 evőkanál keserű kakaópor
- 15 dkg Rama margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a vizet fölforraljuk a margarinnal és a kakaóval, kicsit hagyjuk hűlni. Addig a lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, hozzákeverjük a cukrot, és a langyos krémhez adjuk, csomómentesre keverjük. Hozzátesszük a joghurtot, a tojást, a citromhéjat és az apróra tört csokoládédarabokat. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük.
A mázhoz a joghurtot, a porcukrot, a kakaót, a margarint és a vaníliás cukrot összemelegítjük. Mikor már szép krémes, hozzáadjuk a mogyorót is, majd a meleg tészta tetejére kenjük, és hagyjuk megszáradni.
Megjegyzés:
Kávéval, hmmmmm.....