brownie


brownie

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg csokoládé
  • 4 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 1,75 dl olaj
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ½ rúd vanília
  • vaj a kikenéshez
  • 10 dkg mogyoró

Elkészítés:

Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni.

1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos.

2. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.

3. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük.

4. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. október 30. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,387 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Bounty torta Következő cikk: Brownie

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: