Hamiskás mézes


Hamiskás mézes

Hozzávalók

1 készen vett mézeslap (4db-os)

5dl 2,8%-os tej

4 ek búzadara

2 ek vaníliás puding (kb 2/3 zacskó)

5 ek kristálycukor

sárgabarack lekvár

1 rumaroma+1 dl tej

16 db babapiskóta

20 dkg tortabevonó+6 ek étolaj

20 dkg margarin

 

Ez a süti villámgyorsan elkészül, nem kell sütni csak szépen összerakni mindent.

Először elkészítem a krémet, mert ennek még hűlnie is kell. Egy edénybe beleteszem a 2 ek pudingot, 4 ek búzadarát és az 5 ek cukrot, erre 1 dl tejet öntök és jó alaposan csomómentesre keverem, majd hozzá adom a maradék 4 dl tejet is és sűrűre főzöm. Amikor a grízes puding sűrű lett beledarabolom a 20 dkg margarint a még forró krémbe elkeverem és hagyom hideg helyen hűlni, mondjuk a konyhaablakban kívül. 

 

 

Addig amíg hűl, elkezdem a lapokat készíteni. Megkenem őket baracklekvárral, a babapiskótákat pedig beáztatom az 1 dl tejben elkevert rumaromával, ránézésre elég gusztustalan ugyan a rumaromás tej, viszont nagyon finom lesz tőle a piskóta.

 

Amikor kihűlt a krém egy habverővel addig verjük, amíg laza és habos állagú nem lesz, ha ez kész máris összeállítom a sütit.

                                 

Alulra egymás mellé teszek két mézeslapot, amit lekvárral kenek, erre ráteszem a krém felét, majd a beáztatott babapiskótát, megint krém jön végül a barack lekvárral megkent másik két mézeslap. Az egészet befóliázom vagy zacskóval beburkolom és egy napra a hűtőbe teszem, hogy szépen megpuhuljon.

 

 

Másnapra az egész olyan puha lesz, mintha nem is lenne benne tészta. Felolvasztok 20 dkg étcsokit gőz felett 6 ek olajjal ezt elsimítom a süteményen, amikor már szilárdul azonnal elkezdem szeletelni, mert ha megvárjuk míg teljesen megkeményedik akkor törni fog a csoki.

 

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2012. november 6.
Nézettség: 3,499 Kategória: Receptek » Sütemények
Következő cikk: Almás linzer: ahogyan nagyanyáink készítették


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: