Szilvás-diós lepény


Szilvás-diós lepény

A recept hozzávalói (4 személyre)

  • 18 dkg Rama + a formába
  • 22 dkg cukor + 2 evőkanál
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 5 db tojás
  • 38 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 3 dl tejföl
  • 14 db szilva

 

A tetejére:

  • 4 és 1/2 dkg barna cukor
  • 12 dkg dió
  • 6 dkg olvasztott Rama
  • 5 dkg liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

 

Elkészítés

A diós keverékhez a barna cukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott Ramával, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.

Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a tejfölt, majd a tésztát egy Ramával kikent és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe kanalazzuk.

A kimagozott és négyfelé vágott szilvát összeforgatjuk a 2 evőkanál cukorral, majd a tészta tetejére rendezzük, megszórjuk a diós keverékkel, és kb. 1 óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. december 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,518 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Szilvás papucs házilag Következő cikk: Szivárvány kocka

Forrás:
receptvarazs.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: