A recept hozzávalói (6 személyre)
- 30 dkg étcsokoládé
- 25 dkg Rama + a formába
- 12.5 dkg cukor
- 12.5 dkg nádcukor
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 10 dkg dió
- 6 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 6 dkg kakaópor + a tetejére
- 1 csipet só
- 0.25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére
- 0.25 kiskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a tojássárgáját és az apróra vágott diót, és alaposan összedolgozzuk
Óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, végül hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és óvatosan összedolgozzuk.
A tésztát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral
kibélelt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk a tetejét, majd készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kissé kihűlt, megszórjuk egy kis kakaóval és fahéjjal, és kockákra vágva tálaljuk.