Rácsos linzer lekvárral töltve: ahogy a nagyi csinálta


Rácsos linzer lekvárral töltve: ahogy a nagyi csinálta

A rácsos sütemények a nagymamák specialitásai, de nem árt, ha te is kiképzed magad ez ügyben, pláne akkor, ha húsvétkor sok vendéget vársz.

 Az elkészítési idő hosszúnak tűnik, de ez csak a pihentetés, illetve a sütés miatt van, ezeket leszámítva egy nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó. 

 

Hozzávalók:

 50 dkg liszt

25 dkg vaj

20 dkg cukor

2 tojás

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tej

1 citrom reszelt héja

fél üveg eperlekvár

 

 

Elkészítés ideje:

 90 perc.

 

Elkészítés menete:

 A sütőport szórd bele a lisztbe, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejet is locsold hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ízlésed szerint tehetsz bele egy-két evőkanálnyi darált diót is.

 A tésztát tedd hűtőbe fél órára. Az idő leteltével csípd le az egyharmadát, a maradékot nyújtsd ki. Egy pitesütő formát vajazz és lisztezz ki, és a kinyújtott tésztát fektesd bele úgy, hogy pereme legyen. Simítsd el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a tetejét.

 A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és fél óra alatt süsd készre.

 

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. január 29. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 1,044 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Püspökkenyér csokipasztillával Következő cikk: Raffaello golyó


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: