Karamellás szelet


Karamellás szelet

Hozzávalók 8 adagra:

Az alaphoz:

  • 400 g keksz - háztartási
Az áztatáshoz:
  • 1.4 dl tej (2,8%-os)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 0.4 dl rum - barna

A karamell krémhez:

  • 120 g pudingpor (karamell ízű)
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1 L tej (2,8%-os)

A tejszín krémhez:

  • 0.2 L habtejszín

A bevonathoz:

  • 100 g csokoládé - ét
  • 0.2 L habtejszín

 

Elkészítés:

A háztartási kekszet az édesített tej és rum vagy kávé keverékébe mártjuk egy pillanatra, de vegyük is ki nehogy szétázzon. A keverék lehet akár egy picit langyos is.

Majd egy közepes méretű (kb. 37x25cm), magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. Ha van krémes keret, akkor érdemesebb azt a kekszek köré tenni, mert könnyebben szeletelhető lesz, miután elkészült.

A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük a cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és felfőzzük. Sűrű állagú legyen a puding, és még forrón a kekszre öntjük. (megmozgatjuk, hogy egyenletesen befedje a kekszeket). Érdemes spatulát használni a kenéshez.

A fagyosra behűtött tejszínt kemény habbá verjük, a karamellpuding tetejére kenjük, ha az már teljesen kihűlt. A tejszínhabbal fedett szeletet tegyük hűtőbe. A bevonatot csak akkor tudjuk majd rátenni, ha szép kemény lett a tejszínhab a tetején. Szükség esetén habfixáló is használható a habhoz!

A bevonathoz tejszínt elkeverjük a felolvasztott csokoládéval. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel. Ezt követően elkeverjük a tejszínnel. Ha tömör és nehezen kenhető lenne az állaga, akkor még adjunk hozzá egy kis tejszínt és keverjük bele. Ez kerül a tetejére. Óvatosan rákenjük vékony rétegben a sütire, majd villával becsíkozzuk.

Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.

 


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. március 2. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,305 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Karamellás brownie Következő cikk: Kardinális szelet

Forrás:
www.desszert.eu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: