Hozzávalók 8 adagra:
Az alaphoz:
- 400 g keksz - háztartási
- 1.4 dl tej (2,8%-os)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 0.4 dl rum - barna
A karamell krémhez:
- 120 g pudingpor (karamell ízű)
- 10 evőkanál kristálycukor
- 1 L tej (2,8%-os)
A tejszín krémhez:
- 0.2 L habtejszín
A bevonathoz:
- 100 g csokoládé - ét
- 0.2 L habtejszín
Elkészítés:
A háztartási kekszet az édesített tej és rum vagy kávé keverékébe mártjuk egy pillanatra, de vegyük is ki nehogy szétázzon. A keverék lehet akár egy picit langyos is.
Majd egy közepes méretű (kb. 37x25cm), magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját. Ha van krémes keret, akkor érdemesebb azt a kekszek köré tenni, mert könnyebben szeletelhető lesz, miután elkészült.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük a cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és felfőzzük. Sűrű állagú legyen a puding, és még forrón a kekszre öntjük. (megmozgatjuk, hogy egyenletesen befedje a kekszeket). Érdemes spatulát használni a kenéshez.
A fagyosra behűtött tejszínt kemény habbá verjük, a karamellpuding tetejére kenjük, ha az már teljesen kihűlt. A tejszínhabbal fedett szeletet tegyük hűtőbe. A bevonatot csak akkor tudjuk majd rátenni, ha szép kemény lett a tejszínhab a tetején. Szükség esetén habfixáló is használható a habhoz!
A bevonathoz tejszínt elkeverjük a felolvasztott csokoládéval. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel. Ezt követően elkeverjük a tejszínnel. Ha tömör és nehezen kenhető lenne az állaga, akkor még adjunk hozzá egy kis tejszínt és keverjük bele. Ez kerül a tetejére. Óvatosan rákenjük vékony rétegben a sütire, majd villával becsíkozzuk.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.