Répatorta


Répatorta

Hozzávalók:

  • 300 g barna cukor
  • 200 ml étolaj
  • 4 db tojás (nagyobb)
  • 280 g búzaliszt (BL55)
  • 100 g dió (darált)
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj (őrölt)
  • 400 g sárgarépa
  • 1 késhegynyi só
  • 50 g csokoládé - fehér
  • 1 db narancs reszelt héja

A mázhoz:

  • 200 g natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia)
  • sárgarépa (reszelt)
  • 1 evőkanál vanília eszencia

 

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk.

             

 

A barna cukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.

                               

Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat.

                               

Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barna cukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a durvára reszelt répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.

             

A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából.

                               

 

A tetejére szükséges krémhez a mascarponét keverjük ki egy kevés vanília eszenciával, és kevés reszelt répával, majd kenjük rá a kihűlt torta tetejére.

 

                               

Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. március 2. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,359 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Répás húsvéti muffin recept Következő cikk: Reszelt kakaós-túrós sütemény

Forrás:
www.desszert.eu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: