Nehéz sós teasütemény


Nehéz sós teasütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g vaj
  • 100 ml habtejszín
  • 375 g búzaliszt (BL55)
  • 2 db tojássárgája
  • 8 g só

A díszítéshez:

  • tojás
  • olajos magok vegyesen

Elkészítés

Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.

Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a tésztát, úgy még könnyebb eldolgozni. Figyelem! Lényeges, hogy a tésztát ne gyúrjuk túl. Amint összeállt, egynemű lett a tészta, hagyjuk abba a gyúrást, akkor is ha foszlós.

                

Az így kapott tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 15 mm vastagra, majd tegyük tányérra, vagy tálcára, és tegyük fél órára a fagyasztóba.

                                  

Ha a tészta kifagyott, várjuk meg, míg annyira felenged, hogy deformálás nélkül fel tudjuk vágni egy éles késsel. Ha eléggé felengedett, felvágjuk a késsel, vagy egy kis kiszúróval is kiszúrhatjuk apró, kb 1,5-2 cm átmérőjű alakokra.

                                  

A felszeletelt aprósüteményeket megkenjük vékonyan tojással, majd megszórjuk a díszítőanyagokkal.

                

A sajtot, diót legcélszerűbb konyhai aprítógéppel dara finomságúra aprítani, és úgy szórni a süteményre.

                

Még fagyosan tesszük be a sós sütit a 200 C-os sütőbe. Aranybarnára sütjük kb 20 perc alatt, majd 1 órát hagyjuk állni.

                


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. március 2. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 983 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Négerkocka-torta Következő cikk: Nejlon szelet

Forrás:
www.desszert.eu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: