Tejszínhabos-málnás piskótatekercs


Tejszínhabos-málnás piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 6 tojás (ha kicsik, akkor 7 tojás)
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 mk szalakáli

Töltelék:

  • 3 dl tejszínhab
  • 1 vaníliapuding /főzős/
  • cukor, ízlés szerint
  • málna (fagyasztott is jó)

Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon éles késsel kettévágom, szétnyitom, ami az alja azt kenem meg először krémmel, feltekerem aztán a felső részt belül, hozzá illesztem az előzőleg feltekert tekercshez, és szépen rátekerem. Ezt még odahaza tanultam a szomszéd nénitől, aki lakodalmakba sütött.

A pudingot 3 dl tejben megfőzzük, míg hűl a puding, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük, a málna szemeket bele, kicsit megtörik a málna nem baj, könnyebb rákenni a piskótára. Feltekerjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük, és tálalhatjuk


Szerkesztés dátuma: péntek, 2013. március 8. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,372 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Tejszínes-mascarponés-csokis mokkatorta Következő cikk: Tejszínkrémes csokitorta

Forrás:
olcso-receptek.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: