Négerkocka-torta


Négerkocka-torta

Ha szerettétek a négerkockát, akkor ezt a torta is nyerő lesz. Csokiimádóknak dupla élvezetet nyújt, hiszen nem csak a tésztába kerül kakaó, hanem a tortát is olvasztott csoki borítja. Elkészítése egyszerű. Születésnapokra, ünnepekre, családi, baráti összejövetelekre pompás sütemény.

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A tésztához:

2 db tojássárgája
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
75 ml tej
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1-2 evőkanál citromlé

A habhoz:

2 db tojásfehérje
10 dkg cukor

A tetejére:

4 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj

 

A tészta elkészítése:

Egy kicsit sűrűbb piskótaállagú tésztát készítünk: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, kakaót, tejet, a sütőport elkeverve a citromlével és végül a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

A tojáshab elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tortaforma oldalát eltávolítjuk, hogy ne ragadjon bele a tojáshab és ha már kihűlt a tortalapunk, akkor rákanalazzuk a habot. Én csúcsosra formáztam kissé. Visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre.

A torta összeállítása:

A csokit megolvasztjuk gőz fölött vagy mikróban és adunk hozzá egy kevés olajat. Tálaláskor rácsurgatjuk a habra. Természetesen teljesen el is fedhetjük a süteményt, akkor több csokoládéra lesz szükségünk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Mindig mossuk meg a kést, akkor lesz igazán szép minden szeletünk.



Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. március 17. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 918 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Néger kocka Következő cikk: Nehéz sós teasütemény


   








Megjegyzések

hétfő, 2013. március 18. 17:02
Hmmm... nyami. Muszáj megcsinálni,minél hamarabb! :)



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: