Ha szerettétek a négerkockát, akkor ezt a torta is nyerő lesz. Csokiimádóknak dupla élvezetet nyújt, hiszen nem csak a tésztába kerül kakaó, hanem a tortát is olvasztott csoki borítja. Elkészítése egyszerű. Születésnapokra, ünnepekre, családi, baráti összejövetelekre pompás sütemény.
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
A tésztához:
2 db tojássárgája
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
75 ml tej
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1-2 evőkanál citromlé
A habhoz:
2 db tojásfehérje
10 dkg cukor
A tetejére:
4 dkg csokoládé
1 teáskanál olaj
A tészta elkészítése:
Egy kicsit sűrűbb piskótaállagú tésztát készítünk: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, kakaót, tejet, a sütőport elkeverve a citromlével és végül a lisztet. Kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A tojáshab elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tortaforma oldalát eltávolítjuk, hogy ne ragadjon bele a tojáshab és ha már kihűlt a tortalapunk, akkor rákanalazzuk a habot. Én csúcsosra formáztam kissé. Visszatesszük a sütőbe további 5-10 percre.
A torta összeállítása:
A csokit megolvasztjuk gőz fölött vagy mikróban és adunk hozzá egy kevés olajat. Tálaláskor rácsurgatjuk a habra. Természetesen teljesen el is fedhetjük a süteményt, akkor több csokoládéra lesz szükségünk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Mindig mossuk meg a kést, akkor lesz igazán szép minden szeletünk.