6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
fél citrom leve és reszelt héja
5 dkg mazsola
húsvétról megmaradt csokinyulak, csibék és tojások
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a mazsolát.
A lisztet átszitáljuk.
Hozzávalók 6 személyre:
20 dkg étcsokoládé
40 dkg vaj
25 dkg cukor
4 db tojás
2 kiskanál őrölt fahéj
3 dkg kakaópor
12 dkg keksz
Elkészítés
A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik.
Hozzávalók:
Kb. 15 palacsintához:
25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás lisztet használtam)
2 egész tojás
1 csipet só
1 csapott evőkanál nádcukor
3 evőkanál olaj
1 közepes hámozott alma reszelve
kb. 2,5 dl tej
kb.
Hozzávalók
3 tojás
100 g vaj
150 g cukor
vanília eszencia
100 ml meggyes joghurt
egy csomag sütőpor
200 g liszt
kimagvazott meggy
A díszítéshez:
vaníliás cukor
50 g csoki
Elkészítés
Keverd habosra a tojást a cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat!
Végül tedd bele a sütőporral összekevert lisztet.
Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg cukor
15 dkg vaj
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg darált dió
2-3 kanál kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a vajat és habosra keverem. Hozzáadom a diót, a kakaóport és óvatosan a felvert tojás fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
ízlés szerint fahéj
1 csipet só
1 csipet szegfűbors
1 evőkanál kakaópor
kevés reszelt citromhéj
1 tojás
2 dl tejföl
2-3 evőkanál tej (amennyit a tészta igényel)
8-10 dkg porcukor
1 nagy alma lereszelve
kandírozott vagy aszalt gyümölcsök
mogyoró
mandula
apróra tört fehér csoki
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sü...