Csokoládés sajttorta


Csokoládés sajttorta

Hozzávalók 18 cm-es formához:

  • 15 dkg csokoládés keksz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket. A „tésztát” lapogassuk egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.

Keverjük össze a sajtokat, a tejszínt a verjük fel habnak, keverjük a sajtokhoz, majd adjuk hozzá a porcukrot és a reszelt narancshéjat.

Oszlassuk el egyenletesen a krémet a tortaformában, majd tegyük 12 órára a hűtőbe. Éles késsel válasszuk el a formától a tortát, mielőtt szétkapcsoljuk.

Reszelt csokoládéval díszítsük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. február 7.
Nézettség: 1,436 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés répakocka Következő cikk: Csokoládés semifreddo (sütés nélkül)


   







Tetszik  

Megjegyzések

Karsai Katalin
csütörtök, 2012. január 26. 07:13
Nagyon finom torta napokban kipróbáltam ,igaz én csokoládés tortalapot is raktam alá:)egy napi állás után összeérnek az ízek.. hmmmm



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: