Hozzávalók:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 evőkanál ecet
3 evőkanál átszitált kakaópor
5 dkg felaprított étcsoki
A tetejére:
tejszínhab
savanykás gyümölcsök
Elkészítés:
A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd a porcukor folyamatos hozzáadásával keményre verjük. Ezután hozzáadjuk az ecetet, az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét.
Ezekből a csokis kockákból, amelyek csak 81 kilokalóriát és 1 grammnál alig több zsírt tartalmaznak, bűntudat nélkül ehetünk annyit, amennyi csak jólesik.
Hozzávalók:Tésztához:
6 tojás
12 ek cukor
10 ek liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
12 ek víz
Krém:
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
2 ek kakaópor
3 dl tej
2 púpos ek liszt
1 cs vaníliás cukor
1 üveg magozott meggy
Tetejére:
100 g ét vagy tej tortabevonó
2 ek olaj
a krémből 2-3 ek
pár szem magozott meggy
Elkészítése:A tojásokat ketté választjuk.
Hozzávalók:
22 dkg liszt
5 tojássárgája
5 dkg Rama margarin
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
16 evőkanál tej
A habhoz:
5 tojásfehérje
18 dkg porcukor
A tetejére:
5 dkg csokoládé vagy tortabevonó
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A cukrot a margarinnal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszt+kakaópor+sütőpor keveréket és a te...
Hozzávalók:
A tésztához az alábbiak 2x:
4 tojás
25 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 dl víz
1 csomag sütőpor
4 dkg kakaópor
A töltelékhez:
2 marék mazsola
kb. 6 evőkanál baracklekvár
kb.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre kakaópor
1 teáskanál fahéj
4 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
1 bögre tej
1 db tojás
étcsoki felkockázva
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, kakaóport, fahéjat és sütőport keverd össze, majd morzsold össze a vajjal, amíg egy morzsakupacra hasonlít.
Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
3/4 bögre cukor
3/4 bögre víz
6 tojássárgája
20 dkg tejcsokoládé
25 dkg vaj
Elkészítés:
1. A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.