Karácsonyi diós sütemény


Karácsonyi diós sütemény
10dkg nyírfacukorból, 10dkg vajból, egy késhegynyi szódabikarbónából, 25dkg tönköly fehér lisztből és 2db egész tojásból jól nyújtható tésztát készítünk, majd kétharmad részéből korongokat szúrunk ki.

15dkg darált dióból, 10dkg nyírfacukorból, egy kevés tejből (1-2 kanál, attól függ mennyire zsíros a dió), vanília aromából (vagy 1/2 zacskó vaníliás cukorból), 4 dkg mazsolából, és kevés törött fahéjból tölteléket készítünk.

A töltelékből kis gombócokat formázunk, a megmaradt tésztából pedig vékony pántokat sodrunk. A töltelékgombócokat a tésztakorongokra, a tésztapántokat pedig a töltelék tetejére helyezzük, ezután villanysütőben, 190 fokon aranysárgára sütjük.

A töltelék napraforgómagból, vagy mandulából is elkészíthető, viszont akkor a keverékhez még 5 dkg vajat is kell tenni, mert különben túl száraz lesz.

Sokáig eláll, ha meg nem esszük.
Jó étvágyat!

Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. december 17. Szerkesztette: Katona Annamária
Nézettség: 1,379 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kapucíner szelet Következő cikk: Karamellás brownie


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: