Hozzávalók:
1 személyre:
fél csirkemell
3 karika parasztkolbász
fél evőkanál ételízesítő
2 vékony szelet szalonna
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk.
Hozzávalók:
4 pár debreceni
30 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítése:
A debreceni bőrét (ha szükséges) lehúzzuk és a kolbászkákat egyenként hajszálvékony szalonnaszeletekbe göngyöljük. Faszénparázson forgatva addig sütjük, amíg a szalonna pirossá és ropogóssá nem válik.
Hozzávalók:
1-1,5 kg birkahús
15 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
só
fűszerpaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya,
1 nagyobb csirke,
1 nagy szál lángolt kolbász ( vagy nem nagyon száraz füstölt kolbász)
5 pár virsli,
1 kg zöldpaprika,
6 dl tejföl,
25 dkg paradicsom,
1 kg vegyes leveszöldség,
15 dkg füstölt szalonna,
3 dl száraz vörös bor,
3 nagy fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál piros fűszerpaprika,
3 evőkanál Vegeta ételízesítő,
1...
Hozzávalók:
30 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg zsír
1 kg hagyma
2,5 kg zöldpaprika, pirospaprika, sárgapaprika, kicsumázva, felkarikázva
1 kg paradicsom nyolc felé vágva
2 ek pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
1-2 db csípős paprika
1 ek cukor, só
Elkészítése:
A bográcsban a zsíron megolvasztani a felszeletelt szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranysárgára pir...
Hozzávalók:
1-1,5 kg csuka
15 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
fokhagyma
só
fűszerpaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézésnél keletkezett aprólékot.
Hozzávalók:
1,5 kg őzhús
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
3 dl vörösbor
3 dkg fűszerpaprika
2-3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
csípős paprika
só
bors
ízlés szerint Piros Arany
Elkészítése:
A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük.