Birkapörkölt


Birkapörkölt

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg birkahús
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fűszerpaprika
  • cseresznyepaprika
  • vörösbor

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, lassú tűzön pirítjuk. Ha nem engedett a hús megfelelő mennyiségű levet felöntjük kevés vízzel, vagy ízlés szerint vörösborral, megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.

Forrás:

http://www.mpatent.extra.hu/levesek.html


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. február 23. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,168 Kategória: Receptek » Szabadban készíthető ételek
Előző cikk: Becsavarodott debreceni roston Következő cikk: Bográcsgulyás


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: