Hozzávalók:
- 1-1,5 kg birkahús
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- fűszerpaprika
- cseresznyepaprika
- vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, lassú tűzön pirítjuk. Ha nem engedett a hús megfelelő mennyiségű levet felöntjük kevés vízzel, vagy ízlés szerint vörösborral, megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás:
http://www.mpatent.extra.hu/levesek.html