Harcsapörkölt túrós csuszával


Harcsapörkölt túrós csuszával

Hozzávalók (kb. 10 személyre):

  • kb. 3 kg afrikai törpeharcsa vagy sima harcsa filé (vagy mindkettő)
  • 6-8 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál pirospaprika
  • zsír vagy olaj
  • 2-3 dl fehérbor
  • kapor
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl tejföl

a körethez:

  • 2 kg csusza tészta
  • 1,5 kg házi túró
  • 1 l házi teljföl
  • 1 kg szalonna

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a halat egyforma kockákra (kb. 5×5 cm) daraboljuk. A vörös hagymát üvegesre dinszteljük a zsiradékban, majd a tűzről a bográcsot leemelve beleforgatjuk a haldarabokat, a fokhagymát és a pirospaprikát. Ezután a bográcsot visszarakjuk a tűzre és felhevítjük. Amikor a hal husa fehéredik és a zsír sercegni kezd, felöntjük 2-3 dl fehér borral és megpároljuk. Rázogatva mozgatjuk.

Kb. 10 perc után a tejföllel elkevert tejszínt és a kaprot hozzáadjuk, borsozzuk és megrottyantjuk.

A körethez a csusza tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonna zsírjával átforgatjuk. Belekeverjük az összetört túrót, tejfelezzük és a szalonna pörcökkel megszórjuk. Erre (vagy mellé) szedjük a harcsa pörköltet

Harcsapörkölt
Harcsapörkölt túrós csuszával

Forrás:

http://www.sufonesza.hu/?p=47


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. február 23. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 4,281 Kategória: Receptek » Szabadban készíthető ételek
Előző cikk: Csukapörkölt Következő cikk: Őzpörkölt


   








Megjegyzések

Gyarmati György
hétfő, 2024. január 22. 01:43
Ez pont olyan finom lehet, mint amilyet az én volt kedves barátom Balogh János főzött Orosházán!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: