Hozzávalók:
- 1,5 kg őzhús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 dl vörösbor
- 3 dkg fűszerpaprika
- 2-3 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- csípős paprika
- só
- bors
- ízlés szerint Piros Arany
Elkészítése:
A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.
Krumplit lehet főzni a körethez.
Őzpörkölt főtkrumplival
Forrás:
http://www.mpatent.extra.hu/porkoltek.html