Őzpörkölt


Őzpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dkg fűszerpaprika
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • csípős paprika
  • bors
  • ízlés szerint Piros Arany

Elkészítése:

A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, fedővel lefedjük és lassan pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát. Piros Arannyal, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort és készre pároljuk.

Krumplit lehet főzni a körethez.

Őzpörkölt
Őzpörkölt főtkrumplival

Forrás:

http://www.mpatent.extra.hu/porkoltek.html


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,765 Kategória: Receptek » Szabadban készíthető ételek
Előző cikk: Harcsapörkölt túrós csuszával Következő cikk: Pacalpörkölt


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: