Bográcsos csirkepaprikás


Bográcsos csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya,
  • 1 nagyobb csirke,
  • 1 nagy szál lángolt kolbász ( vagy nem nagyon száraz füstölt kolbász)
  • 5 pár virsli,
  • 1 kg zöldpaprika,
  • 6 dl tejföl,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 1 kg vegyes leveszöldség,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 3 dl száraz vörös bor,
  • 3 nagy fej vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál piros fűszerpaprika,
  • 3 evőkanál Vegeta ételízesítő,
  • 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors,
  • ízlés szerint só.

Elkészítése:

Az apróra vágott füstölt szalonnát a bogrács aljába rakjuk.

A csirkét kis darabokra vágjuk, mint amikor paprikás csirkét készítünk.

A húsdarabokat megsózzuk.

A kolbász bőrét lehúzzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A virsli bőrét is lehúzzuk. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát,valamint a megmosott paradicsomot karikára vágjuk, a megtisztított burgonyát kockára vágjuk.

A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldséget tisztítás után kis hasábokra aprítjuk.

A bográcsot a parázsra rakjuk, és a szalonna zsírját kiolvasztjuk. Kevergetés közben beleszórjuk a pirospaprikát, és azonnal (hogy ne éghessen meg) meglocsoljuk 3 evőkanál vízzel. Összekeverjük, és a következő sorrendben tesszük a bográcsba az étel hozzávalóit;

Először a hagymakarikákat, a csirkehúsdarabokat, a füstölt kolbászt, majd a zöldpaprikát, a zöldséget.

Hagyjuk, hogy a parázson néhány percig erősen süljön a bográcsban rakott nyersanyag, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi 2 ujjnyival lepi el a zöldséges húst.

Az ételízesítővel, a törött borssal és a zúzott fokhagymával megfűszerezzük, és kb. egy órán keresztül főzzük. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, és együtt puhára főzzük az egészet. Amikor a burgonya is egészen megpuhult, csak akkor öntjük bele a bort és tesszük bele a paradicsomot és a virsliket. Ízlés szerint megsózzuk.

Jól összeforraljuk, végül a tejfölt belekeverve már csak forráspontig melegítjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 4,273 Kategória: Receptek » Szabadban készíthető ételek
Előző cikk: Bográcsgulyás Következő cikk: Bográcsos lecsó


   








Megjegyzések

Lázár János
hétfő, 2013. augusztus 12. 14:20
3 evőkanál Vegeta ételízesítő,ez az amit ma drognak neveznek ugyanis minden egyes izésítő drog bizony bizony le kell jönni a cuccról.Szóval evő kanállal adagolható,és van ami tűvel.
Lázár János
hétfő, 2013. augusztus 12. 14:26
Egyébként is csirkpaprikásrol volt szó nem vegyeshus a virsli esetében meg szója paprikásról.Ha valaki tényleg csirkepaprikiást akar főzni az tegye csak házi csirkéből de nem valami teszkos szarból csináljon egy valamit aminek szinte semmi köze a normális ételhez.Ez a tipikus még még ennyi nem elég paprikás.



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: