Magyar konyha - Receptek - Vegetáriánus

   

Álú ki tikki uborka raitával
Hozzávalók: A zöldségfasírthoz (alias Álu ki tikki): 50 dkg krumpli 10 dkg zöldborsó 10 dkg kukorica 2 chili vagy 1 tk chilipehely 1 fej lilahagyma 2 cm friss gyömbér 1 tk kurkuma 1 tk római kömény 1 tk koriander 1/2 tk garam masala 2 ek csicseriborsóliszt 1 ek citromlé olaj Elkészítése: A krumplit meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm.
Babburger
Hozzávalók: 2 doboz babkonzerv (nálam egy vörösbab és egy fehérbab volt) 2-3 marék fenyőmag 1 fej lilahagyma, felkockázva 6-8 olajban eltett szárított paradicsom – aprítógépben pürésítve 85 g zsemlemorzsa – én 3 szelet szikkadt kenyeret aprítottam fel 1 ek szárított kakukkfű 1 tojás olaj a sütéshez Elkészítése: A fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra, aranyszínűr...
Babkrémmel töltött zeller sajtmártásban sütve
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes zeller (vigyázzunk, ne legyen fás!) 1 zsemle 30 dkg fehér bab, konzerv 1 tojás 1 evőkanál vágott petrezselyem A mártáshoz: 5 dkg vaj 2 evőkanál liszt 4 dl tej 20 dkg reszelt sajt 1 csipet őrölt szerecsendió Elkészítés: A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk és kikaparjuk a belsét, majd sós vízben megfőzzük, a törmelékkel együtt.
Bakonyi spagetti vegetáriánus módra
Hozzávalók: 10 dkg szójaszelet 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 vöröshagyma 25 dkg gomba 2 dl tejszín vagy tejföl olaj flekken fűszerkeverék 1 db zöldségleveskocka 50 dkg spagetti tészta Elkészítés: A szóját kevés vízben a leveskockával feltesszük főni.
Burgonyafasírt sajttal és brokkolival
Hozzávalók: Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré) 20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is) 2 egész tojás só csipetnyi reszelt szerecsendió két nagyobb gerezd fokhagyma 20 dkg brokkoli zsemlemorzsa a panírozáshoz olaj a kisütéshez. Elkészítés: A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk.
Caponata
Hozzávalók: 3 közepes padlizsán 1 kg paradicsom 4 piros kaliforniai paprika 3 fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 8-10 darab olajban eltett aszalt paradicsom 10 dkg fenyőmag 2 ek sózott kapribogyó 2 dl fehérbor 6 ek olívaolaj 2 tk cukor 2 ek balzsamecet só, frissen őrölt bors egy marék bazsalikomlevél Elkészítése: a hagymákat apróra vágtam a padlizsánokat felkoc...
Csicseriborsó spenóttal és paradicsommal
Hozzávalók(5 kiadós adag): 1 lilahagyma, felaprítva 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva 1/2 ujjnyi gyömbér vagy 2 tk őrölt 1 chili, felaprítva 1 1/2 tk kurkuma 2 tk garam masala 2 tk őrölt római kömény 4 paradicsom, felkockázva 2 tk paradicsompüré 2 konzerv csicseriborsó vagy 40 dkg száraz (beáztatva 24 órával előbb) 25 dkg mirelit spenót vagy 4 nagy marék friss 2,5 d...
Csőbensült zöldséges szélesmetélt
30 dkg szélesmetélt, sós vízben al dentére főzve Zöldségragu: Hozzávalók: 1 fej hagyma 2 kis szál répa egy cikk zellergumó (kb.
Cukkinis lasagne
Gyors és pazar vega fogás! Hozzávalók: 3 közepes cukkini, lereszelve 2 gerezd fokhagyma olívaolaj némi chili (akár el is hagyható) 250 g túró (a szárazabb fajta, vagy ricotta) 4-5 ek reszelt parmezán 500 ml sütőben sült paradicsomszósz vagy sima, sűrű paradicsomlé só, bors kb. 250 g lasagnetészta (a pontos mennyiséget nem tudom, én kb.
Diós rozsgolyók
Hozzávalók: 1 bögre rozs 1 nagy fej hagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 2-3 nagy marék dió durvára vágva só, bors, bazsalikom (1 tojás) néhány kanál rozsliszt Elkészítése: A rozst előző este beáztattam. Másnap bő, picit sós vízben puhára főztem. Na, nekem már ebben a fázisában is nagyon ízlett, nemhiába a búzás torta töltelékét is mindig megdézsmáltam.

38 cikk | 1 / 4 oldal