Hozzávalók:
10 dkg csicseriborsó
3-4 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek pirított szezámmag
1 ek őrölt lenmag
2-3 ek olívaolaj
római kömény
só, bors
néhány szál petrezselyem
Elkészítése:
Az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főztem. A lenmagőrleményt beáztattam egy kevés vízbe – ez helyettesítette a tojást.
Hozzávalók:
700 g krumpli
egy csokor újhagyma, apróra vágva (a zöldje is)
200 g fetasajt
1 tojássárgája
egy nagy csokor kapor, apróra vágva
kenyérmorzsa/zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, felkozkáztam, majd sós vízben puhára főztem.
Hozzávalók:
0,5 kg krumpli
1 tojás
kb. 25 dkg liszt
víz
só
egy nagy fej vöröshagyma
olaj/kacsazsír
1 tk pirospaprika
2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben főzni kezdtem.
Közben a tojásból, a lisztből és vízből nokedlitésztát kevertem. A hagymát megpucoltam és felaprítottam.
Hozzávalók:
500 g krumpli, egészen finomra reszelve
100 g vöröshagyma, apróra vágva
50 g fokhagyma, apróra vágva
350 g liszt
egy csokor petrezselyem, apróra vágva
só, bors
4-5 tojás (mérettől függ)
szódavíz
Elkészítése:
A lereszelt krumplit a többi hozzávalóval összekevertem, majd annyi szódavízzel nyomtam fel, hogy aránylag híg, palacsintatésztához hasonló állagú ...
Hozzávalók:
500 g leveles tészta
egy csokor zöldspárga
200 g mascarpone
2 tojás
só, bors
Elkészítése:
A spárgákat megmostam, fás szárukat letörtem, majd a fejeket levágtam róluk. A sípokat sós, forró vízben kb. 5-6 percig főztem, majd hideg vízbe raktam. A spárgafejeket 3-4 perc alatt puhára főztem, majd azokat is hideg vízbe tettem.
Hozzávalók:
A tésztához:
33 dkg kenyérliszt
7 gr szárított élesztő vagy 10 gr friss
1 dkg méz
210 ml állott víz (legyen langyos)
1 dkg tengeri só
A tetejére:
50 dkg apró szemű paradicsom (minél több színű, annál színesebb lesz)
5 dkg sajt (nálam most Parmezán és egy kis kecskesajt)
5 dkg fenyőmag
olívaolaj
cayenne bors, bazsalikom, só, bors
Elkészítése:
Este a ...