Magyar konyha - Receptek - Vegetáriánus

   

Édesburgonya gratin Serranoval és kecskesajttal
Önállóan vegetáriánus fogás illetve hús mellé is kiváló, változatos köret bármilyen alkalomra. Hozzávalók: 2 édesburgonya (kb.
Falafel
Hozzávalók: 10 dkg csicseriborsó 3-4 szál újhagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 ek pirított szezámmag 1 ek őrölt lenmag 2-3 ek olívaolaj római kömény só, bors néhány szál petrezselyem Elkészítése: Az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főztem. A lenmagőrleményt beáztattam egy kevés vízbe – ez helyettesítette a tojást.
Fetasajtos, kapros krumplilepény
Hozzávalók: 700 g krumpli egy csokor újhagyma, apróra vágva (a zöldje is) 200 g fetasajt 1 tojássárgája egy nagy csokor kapor, apróra vágva kenyérmorzsa/zsemlemorzsa Elkészítése: A krumplit meghámoztam, felkozkáztam, majd sós vízben puhára főztem.
Gombás rizottó fokhagymával és petrezselyemmel
Hozzávalók: 30 dkg rizottórizs 5 dkg szárított gomba (nálam most fafül és érdes tinóru) kb.
Kínai tojásos, zöldséges sült tészta
Hozzávalók: 2 csokor újhagyma 2 nagy sárgarépa egy kis fej káposzta 3 ek szezámolaj 2 ek hidegen sajtolt olaj 8-10 gerezd fokhagyma kb.
Krumplis tészta – sváb módra
Hozzávalók: 0,5 kg krumpli 1 tojás kb. 25 dkg liszt víz só egy nagy fej vöröshagyma olaj/kacsazsír 1 tk pirospaprika 2,5 dl tejföl Elkészítése: A krumplit meghámoztam, felkockáztam és sós vízben főzni kezdtem. Közben a tojásból, a lisztből és vízből nokedlitésztát kevertem. A hagymát megpucoltam és felaprítottam.
Kuszkusz saláta
Hozzávalók: 1 bögre kuszkusz (kisebb bögre volt, kb.
Lepcsánka
Hozzávalók: 500 g krumpli, egészen finomra reszelve 100 g vöröshagyma, apróra vágva 50 g fokhagyma, apróra vágva 350 g liszt egy csokor petrezselyem, apróra vágva só, bors 4-5 tojás (mérettől függ) szódavíz Elkészítése: A lereszelt krumplit a többi hozzávalóval összekevertem, majd annyi szódavízzel nyomtam fel, hogy aránylag híg, palacsintatésztához hasonló állagú ...
Mascarponés-spárgás kosárkák
Hozzávalók: 500 g leveles tészta egy csokor zöldspárga 200 g mascarpone 2 tojás só, bors Elkészítése: A spárgákat megmostam, fás szárukat letörtem, majd a fejeket levágtam róluk. A sípokat sós, forró vízben kb. 5-6 percig főztem, majd hideg vízbe raktam. A spárgafejeket 3-4 perc alatt puhára főztem, majd azokat is hideg vízbe tettem.
Paradicsomos foccaccia gazdagon
Hozzávalók: A tésztához: 33 dkg kenyérliszt 7 gr szárított élesztő vagy 10 gr friss 1 dkg méz 210 ml állott víz (legyen langyos) 1 dkg tengeri só A tetejére: 50 dkg apró szemű paradicsom (minél több színű, annál színesebb lesz) 5 dkg sajt (nálam most Parmezán és egy kis kecskesajt) 5 dkg fenyőmag olívaolaj cayenne bors, bazsalikom, só, bors Elkészítése: Este a ...

38 cikk | 2 / 4 oldal