Hozzávalók:
- 1 bögre rozs
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 nagy marék dió durvára vágva
- só, bors, bazsalikom
- (1 tojás)
- néhány kanál rozsliszt
Elkészítése:
A rozst előző este beáztattam.
Másnap bő, picit sós vízben puhára főztem. Na, nekem már ebben a fázisában is nagyon ízlett, nemhiába a búzás torta töltelékét is mindig megdézsmáltam.
Mikor kicsit kihűlt, aprítógépben nagyjából pépesítettem – azaz csak próbáltam, mert nem igazán történt vele nagy dolog. Lehet, kitartóbbnak kellett volna lennem – így biztos ami biztos alapon inkább hozzáütöttem egy tojást. ment bele az apóra vágott hagyma, fokhagyma és petrezselyem, a fűszerekkel ízesítettem, a lisztet is belekevertem, majd vizes kézzel kis gombócokat formáltam és olajban kisütöttem.
Forrás:
www.sajtkukac.hu