Diós rozsgolyók


Diós rozsgolyók

Hozzávalók:

  • 1 bögre rozs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 nagy marék dió durvára vágva
  • só, bors, bazsalikom
  • (1 tojás)
  • néhány kanál rozsliszt

Elkészítése:

A rozst előző este beáztattam.

Másnap bő, picit sós vízben puhára főztem. Na, nekem már ebben a fázisában is nagyon ízlett, nemhiába a búzás torta töltelékét is mindig megdézsmáltam.

Mikor kicsit kihűlt, aprítógépben nagyjából pépesítettem – azaz csak próbáltam, mert nem igazán történt vele nagy dolog. Lehet, kitartóbbnak kellett volna lennem – így biztos ami biztos alapon inkább hozzáütöttem egy tojást. ment bele az apóra vágott hagyma, fokhagyma és petrezselyem, a fűszerekkel ízesítettem, a lisztet is belekevertem, majd vizes kézzel kis gombócokat formáltam és olajban kisütöttem.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,117 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Cukkinis lasagne Következő cikk: Édesburgonya gratin Serranoval és kecskesajttal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: