Hozzávalók(5 kiadós adag):
- 1 lilahagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/2 ujjnyi gyömbér vagy 2 tk őrölt
- 1 chili, felaprítva
- 1 1/2 tk kurkuma
- 2 tk garam masala
- 2 tk őrölt római kömény
- 4 paradicsom, felkockázva
- 2 tk paradicsompüré
- 2 konzerv csicseriborsó vagy 40 dkg száraz (beáztatva 24 órával előbb)
- 25 dkg mirelit spenót vagy 4 nagy marék friss
- 2,5 dl kókusztej
- 1 ek olaj
- só, frissen őrölt bors vagy fehérbors is lehet
- 1-2 tk nádcukor (ha szükséges, ez függ a paradicsomtól is)
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon megdinsztelem, közben rádobom a paradicsomot is. Mikor már összeesett, befűszerezem a sóval, borssal, kurkumával, római köménnyel, garam masalával, a chilivel és a gyömbérrel, majd hozzáadom a paradicsompürét. Egy pár percet főzöm együtt az alapot, majd hozzádobom a csicseriborsót és adok nekik újabb pár percet, majd végül itt jön a spenót, ha mirelit. Ha friss, akkor a csicseriborsóval együtt adom az ételhez. Újabb pár percet adok nekik, majd megkóstolom, belekeverem a kókusztejet és ekkor adom hozzá a cukrot, ha szükséges és igazítok az ízeken. Én elég sokat “igazítottam”, mert majdnem megdupláztam a fűszerek egy részét az eredeti recepthez képest. Persze az anyaghányadon is változtattam, mert kevésnek tűnt – igazam is volt. Végül kihűlve dobozba tettem és ezt ettük ebédre másnap, pirított arab laposkenyérrel – a pita tökéletesen megfelel erre a célra.
Forrás:
http://www.sajtkukac.hu/?cat=36&paged=2