Paradicsomos-babos tölcsérgomba


Paradicsomos-babos tölcsérgomba

Hozzávalók:

  • 2 doboz apró szemű fehérbab konzerv
  • 750 g óriás tölcsérgomba
  • 1 hagyma, felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 10-12 zsályalevél, felaprítva
  • 1 friss chili, kimagozva, felaprítva
  • olívaolaj
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 5-6 közepes paradicsom, hámozva, kockázva
  • 5 dl sűrű paradicsomlé

Elkészítése:

A szeletekre vágott gombákat forró vízben néhány percig blansíroztam.

Az olívaolajon kicsit átforgattam a hagymát majd hozzáadtam a fokhagymát, a chilit és a zsályát is. Így együtt sütöttem 5-6 percig, majd ment bele a gomba, és rá a bor. Mikor a bor kb. egyharmadára visszaforrt, belekevertem a paradicsomkockákat és ráöntöttem a paradicsomlevet is. 20-35 percig főztem, s végül belekerült a lecsöpögtetett, átmosott fehérbab is, már csak a só, bors maradt hátra.

Forrás: Anna del Conte, Thomas Laessoe: The Edible Mushroom Book


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,657 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Paradicsomos tojáspörkölt Következő cikk: Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: