Hozzávalók:
- 2 doboz apró szemű fehérbab konzerv
- 750 g óriás tölcsérgomba
- 1 hagyma, felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 10-12 zsályalevél, felaprítva
- 1 friss chili, kimagozva, felaprítva
- olívaolaj
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 5-6 közepes paradicsom, hámozva, kockázva
- 5 dl sűrű paradicsomlé
Elkészítése:
A szeletekre vágott gombákat forró vízben néhány percig blansíroztam.
Az olívaolajon kicsit átforgattam a hagymát majd hozzáadtam a fokhagymát, a chilit és a zsályát is. Így együtt sütöttem 5-6 percig, majd ment bele a gomba, és rá a bor. Mikor a bor kb. egyharmadára visszaforrt, belekevertem a paradicsomkockákat és ráöntöttem a paradicsomlevet is. 20-35 percig főztem, s végül belekerült a lecsöpögtetett, átmosott fehérbab is, már csak a só, bors maradt hátra.
Forrás: Anna del Conte, Thomas Laessoe: The Edible Mushroom Book