Lepcsánka


Lepcsánka

Hozzávalók:

  • 500 g krumpli, egészen finomra reszelve
  • 100 g vöröshagyma, apróra vágva
  • 50 g fokhagyma, apróra vágva
  • 350 g liszt
  • egy csokor petrezselyem, apróra vágva
  • só, bors
  • 4-5 tojás (mérettől függ)
  • szódavíz

Elkészítése:

A lereszelt krumplit a többi hozzávalóval összekevertem, majd annyi szódavízzel nyomtam fel, hogy aránylag híg, palacsintatésztához hasonló állagú masszát kapjak (nem mértem, de 2-3 dl biztosan ment bele).

Forró olajba kisebb merőkanálnyi adagokat öntve (sülés közben szétterül és megnő) kisütöttem a lepénykéket. A fokhagymás tejföl kötelező kísérője!

Forrás:

http://www.sajtkukac.hu/


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,818 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Kuszkusz saláta Következő cikk: Mascarponés-spárgás kosárkák


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: