Mascarponés-spárgás kosárkák


Mascarponés-spárgás kosárkák

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • egy csokor zöldspárga
  • 200 g mascarpone
  • 2 tojás
  • só, bors

Elkészítése:

A spárgákat megmostam, fás szárukat letörtem, majd a fejeket levágtam róluk. A sípokat sós, forró vízben kb. 5-6 percig főztem, majd hideg vízbe raktam. A spárgafejeket 3-4 perc alatt puhára főztem, majd azokat is hideg vízbe tettem.

A levelestésztát négyzetekre vátam és mindegyikkel kibéleltem a muffintepsi egy-egy mélyedést. Nem baj, ha túllóg, sőt.

Az egészre alufóliát terítettem, belenyomkodtam a mélyedésekbe és sütőbabot szórtam rá, hogy lent maradjon. 200ºC-on 20 percig sütöttem, majd eltávolítottam a babot és az alufóliát és még 5 percre visszatoltam.

A spárgaszárakat, a mascarponét és a tojásokat egy mélyebb műanyag edénybe tettem és merülőmixerrel alaposan összeturmixoltam. Sóval, borssal ízesítettem.

Az elősütött kosárkákat kicsit lenyomkodtam, megtöltöttem a zöld krémmel, mindegyikbe egy-két spárgafejet ültettem, majd a forró sütőbe visszatolva még 10-15 percig sütöttem.

(Az esetlegesen megmaradó spárgatölteléket felfújtasformában külön megsütöttem)


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,146 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Lepcsánka Következő cikk: Paradicsomos foccaccia gazdagon


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: