Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- egy csokor zöldspárga
- 200 g mascarpone
- 2 tojás
- só, bors
Elkészítése:
A spárgákat megmostam, fás szárukat letörtem, majd a fejeket levágtam róluk. A sípokat sós, forró vízben kb. 5-6 percig főztem, majd hideg vízbe raktam. A spárgafejeket 3-4 perc alatt puhára főztem, majd azokat is hideg vízbe tettem.
A levelestésztát négyzetekre vátam és mindegyikkel kibéleltem a muffintepsi egy-egy mélyedést. Nem baj, ha túllóg, sőt.
Az egészre alufóliát terítettem, belenyomkodtam a mélyedésekbe és sütőbabot szórtam rá, hogy lent maradjon. 200ºC-on 20 percig sütöttem, majd eltávolítottam a babot és az alufóliát és még 5 percre visszatoltam.
A spárgaszárakat, a mascarponét és a tojásokat egy mélyebb műanyag edénybe tettem és merülőmixerrel alaposan összeturmixoltam. Sóval, borssal ízesítettem.
Az elősütött kosárkákat kicsit lenyomkodtam, megtöltöttem a zöld krémmel, mindegyikbe egy-két spárgafejet ültettem, majd a forró sütőbe visszatolva még 10-15 percig sütöttem.
(Az esetlegesen megmaradó spárgatölteléket felfújtasformában külön megsütöttem)