Paszternák parmezános bundában


Paszternák parmezános bundában

Hozzávalók:

  • 4 közepes paszternák, tisztítva, hosszában negyedekbe vágva
  • 80 g frissen darált kenyérmorzsa (jobb híjján kész zsemlemorzsa)
  • 150 g parmezán, reszelve
  • ½ tk cayenne bors
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy lábasban sós vizet forraltam, amjd a paszternák hasábokat kb. 10 perc alatt félpuhára főztem.
A kenyérmorzsát egy mélyebb tálban összeforgattam a reszelt parmezánnal, a cayenne borssal és egy csipet sóval. Egy másikba lisztet készítettem ki, a harmadikban pedig felvertem a tojást.
A lecsöpögtetett, félpuha paszternákokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a sajtos keverékbe forgattam és forró olajban aranybarnára sütöttem.
Romesco mártás

Hozzávalók:

  • 40 g hámozott mandula, szárazon kicsit megpirítva
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 vékony szelet kenyér
  • 1 chilli, kimagozva
  • 75 g aszalt paradicsom
  • 75 g olajban eltett sült paprika
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítése:

A kockára vágott kenyeret ropogósra pirítottam némi olívaolajon a fokhagymával együtt, majd az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tettem és simára turmixoltam – az olívaolaj mennyiségét el kell találni, hogy összeálljon a mártás, de ne legyen tocsogós.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,659 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta Következő cikk: Pikáns padlizsánsaláta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: