Fetasajtos, kapros krumplilepény


Fetasajtos, kapros krumplilepény

Hozzávalók:

  • 700 g krumpli
  • egy csokor újhagyma, apróra vágva (a zöldje is)
  • 200 g fetasajt
  • 1 tojássárgája
  • egy nagy csokor kapor, apróra vágva
  • kenyérmorzsa/zsemlemorzsa

Elkészítése:

A krumplit meghámoztam, felkozkáztam, majd sós vízben puhára főztem. Villával nagyjából összetörtem és hozzákevertem a kaprot, a szétmorzsolt fetát, az újhagymát, a tojássárgáját, némi sót és persze frissen őrölt borsot.
A masszát a hűtőbe dugtam pihenni – ettől kicsit össze is áll.
Az eredeti recept panírozta a krumplilepénykéket, én csak zsemlemorzsába forgattam és bő olajban kisütöttem.
Köretnek, svédasztalra kiváló, de kevés fokhagymás joghurttal és egy tál salátával főételnek is remek.

Forrás:
www.sajtkukac.hu

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,171 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Falafel Következő cikk: Gombás rizottó fokhagymával és petrezselyemmel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: