Hozzávalók:
- 700 g krumpli
- egy csokor újhagyma, apróra vágva (a zöldje is)
- 200 g fetasajt
- 1 tojássárgája
- egy nagy csokor kapor, apróra vágva
- kenyérmorzsa/zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplit meghámoztam, felkozkáztam, majd sós vízben puhára főztem. Villával nagyjából összetörtem és hozzákevertem a kaprot, a szétmorzsolt fetát, az újhagymát, a tojássárgáját, némi sót és persze frissen őrölt borsot.A masszát a hűtőbe dugtam pihenni – ettől kicsit össze is áll.
Az eredeti recept panírozta a krumplilepénykéket, én csak zsemlemorzsába forgattam és bő olajban kisütöttem.
Köretnek, svédasztalra kiváló, de kevés fokhagymás joghurttal és egy tál salátával főételnek is remek.
Forrás:
www.sajtkukac.hu