Hozzávalók:
Tészta:- 24 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 2 ek joghurt
- 0,6 dl langyos tej
- 2 kk só
- 1/2 ek szárított bazsalikom
- 1 tk cukor
- 1 tojás
- 2 tk szárított élesztő
- 8 dkg hideg vaj
Elkészítése:
A lisztet, a sóval, a cukorral és az élesztővel összekeverem. A langyos tejet a joghurttal és a tojással összekeverem, majd tésztát gyúrok belőlük. 1 órát kelesztem, majd 5 részre szedem. Kb. 15 cm átmérőjű körökre nyújtom őket és a lereszelt vajból 2-2 dkg-t teszek a rétegek közé. Egymásra halmozom, majd együtt nyújtom akkorára, hogy befedje a quiche formát az oldalán is. Éjszakára a hűtőbe teszem vagy hagyom pihenni 30 percet, s közben előkészítem a többi hozzávalót.
Hozzávalók:
Töltelék:- 15 dkg kéksajt, lereszelve
- 6-8 dkg kesudió, durvára törve
- 6 paradicsom, felkarikázva
- 2 tk bazsalikom
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 2 ek fűszerolaj
Elkészítése:
A tésztára szórom a sajtot, majd a kesudiót, végül szépen elrendezem rajta a paradicsomkarikákat. Meghintem sóval, borssal és a bazsalikommal, végül megspriccelem bazsalikomos olívaolajjal. A hideg sütőbe teszem a formát 180 fokra, hogy együtt melegedjenek fel, majd visszaveszem 160 fokra és hőlégkeveréssel sütöm aranybarnára – kb. 25-30 perc.
Forrás:
http://www.sajtkukac.hu/?cat=36&paged=2