Paradicsomos kéksajtos vendégváró


Paradicsomos kéksajtos vendégváró

Hozzávalók:

Tészta:
  • 24 dkg kenyérliszt (BL 80)
  • 2 ek joghurt
  • 0,6 dl langyos tej
  • 2 kk só
  • 1/2 ek szárított bazsalikom
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás
  • 2 tk szárított élesztő
  • 8 dkg hideg vaj

Elkészítése:

A lisztet, a sóval, a cukorral és az élesztővel összekeverem. A langyos tejet a joghurttal és a tojással összekeverem, majd tésztát gyúrok belőlük. 1 órát kelesztem, majd 5 részre szedem. Kb. 15 cm átmérőjű körökre nyújtom őket és a lereszelt vajból 2-2 dkg-t teszek a rétegek közé. Egymásra halmozom, majd együtt nyújtom akkorára, hogy befedje a quiche formát az oldalán is. Éjszakára a hűtőbe teszem vagy hagyom pihenni 30 percet, s közben előkészítem a többi hozzávalót.

Hozzávalók:

Töltelék:
  • 15 dkg kéksajt, lereszelve
  • 6-8 dkg kesudió, durvára törve
  • 6 paradicsom, felkarikázva
  • 2 tk bazsalikom
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek fűszerolaj

Elkészítése:

A tésztára szórom a sajtot, majd a kesudiót, végül szépen elrendezem rajta a paradicsomkarikákat. Meghintem sóval, borssal és a bazsalikommal, végül megspriccelem bazsalikomos olívaolajjal. A hideg sütőbe teszem a formát 180 fokra, hogy együtt melegedjenek fel, majd visszaveszem 160 fokra és hőlégkeveréssel sütöm aranybarnára – kb. 25-30 perc.

Forrás:
http://www.sajtkukac.hu/?cat=36&paged=2


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 728 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Paradicsomos foccaccia gazdagon Következő cikk: Paradicsomos tojáspörkölt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: