Sajtkrémmel töltött krumpli


Sajtkrémmel töltött krumpli

Salátával körítve könnyű nyári ebéd lehet, akár némi baconnel megbolondítva, de előételként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 6 közepes krumpli
  • Töltelék:
  • 20 dkg tömlős natúr krémsajt
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A krumplikat addig sütöm, míg megpuhul a belsejük. Mikor elkészültek hagyom kicsit hűlni, mert nincs azbesztből a kezem. Félbevágom, majd kikaparom a belsejüket, kis peremet hagyva. A kikapart krumplivelő felét összetöröm villával, majd összekeverem a sajtkrémmel, a zúzott fokhagymával, a felaprított hagymával és fűszerezem. Legközelebb cayenne borsot is teszek hozzá. Amennyiben folyósabb a sajtkrém hozzáadok egy tojást is. A kész tölteléket kiskanállal beletöltöm a krumplikba, majd grill fokozatra visszatolom a sütőbe 15-20 percre.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,742 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Ropogós krumpli, répa és paszternák Következő cikk: Sajtos leveles kosárka


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: