Waldorf saláta karamellizált dióval


Waldorf saláta karamellizált dióval

Hozzávalók:

  • 5-6 szál szárzeller
  • 2 közepes alma (Granny Smith)
  • szőlő vagy mazsola
  • egy nagy marék dió
  • 2 ek nádcukor
  • 1 ek majonéz
  • 5-6 ek joghurt (Cserpes)
  • só, bors
  • citrom

Elkészítése:

A cukrot kis lángon karamellizáltam, majd rádobtam a diódarabokat (lehet apróbbra vagy durvábbra vágni, ki hogy szereti). Jól átforgattam, majd sütőpapírra terítettem, és nagyjából szétszedegettem, hogy ne ragadjon össze túl nagy csomókba.
A szárzellert megmostam, a végét levágtam és a külső, vastagabb szárakat vékonyan lehámoztam. Majd a belső, zsenge “szívvel” együtt falatnyi daradokra kockáztam.
Az almát megmostam és héjastul feldaraboltam – nagyjából a zellerrel megegyező nagyságúra.
A majonézt kikevertem a joghurttal, sóztam és frissen őrölt borsot tekertem rá.
A zeller-, és almadarabokat a karamellizált dióval együtt egy alkalmas tálba zúdítottam, és a mártást ráöntve elkevertem – akkor jó, ha a joghurtos majonéz épp csak bevonja a zöldségeket, nem szabad tocsogni benne!!!  Egy kis friss citrom lét is lehet csepegtetni a végén.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 940 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Vegán Burger Következő cikk: Zöldborsós-újhagymás csicserilepény


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: