Hozzávalók:
- 5-6 szál szárzeller
- 2 közepes alma (Granny Smith)
- szőlő vagy mazsola
- egy nagy marék dió
- 2 ek nádcukor
- 1 ek majonéz
- 5-6 ek joghurt (Cserpes)
- só, bors
- citrom
Elkészítése:
A cukrot kis lángon karamellizáltam, majd rádobtam a diódarabokat (lehet apróbbra vagy durvábbra vágni, ki hogy szereti). Jól átforgattam, majd sütőpapírra terítettem, és nagyjából szétszedegettem, hogy ne ragadjon össze túl nagy csomókba.A szárzellert megmostam, a végét levágtam és a külső, vastagabb szárakat vékonyan lehámoztam. Majd a belső, zsenge “szívvel” együtt falatnyi daradokra kockáztam.
Az almát megmostam és héjastul feldaraboltam – nagyjából a zellerrel megegyező nagyságúra.
A majonézt kikevertem a joghurttal, sóztam és frissen őrölt borsot tekertem rá.
A zeller-, és almadarabokat a karamellizált dióval együtt egy alkalmas tálba zúdítottam, és a mártást ráöntve elkevertem – akkor jó, ha a joghurtos majonéz épp csak bevonja a zöldségeket, nem szabad tocsogni benne!!! Egy kis friss citrom lét is lehet csepegtetni a végén.
Forrás:
www.sajtkukac.hu