Édesburgonya gratin Serranoval és kecskesajttal


Édesburgonya gratin Serranoval és kecskesajttal

Önállóan vegetáriánus fogás illetve hús mellé is kiváló, változatos köret bármilyen alkalomra.

Hozzávalók:

  • 2 édesburgonya (kb. 80 dkg)
  • 5 dl tejszín
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 7-8 dkg Serrano sonka
  • 10 dkg kecskesajt

Elkészítése:

Egy sütőformát vékonyan kiolajozok és a megtisztított, vékonyra vágott édesburgonyát több rétegben lefektetem, közé sót, borsot, szerecsendiót hintve és tejszínt locsolgatva.

A sütőt 220 fokra melegítem, s a fóliával lefedett edényt 1 órára beteszem. Tűróbával ellenőrzöm, hogy ne maradjon nyers. A sonkát ollóval darabokra vágom, a sajtot felkockázom és a krumpli tetején elosztom. Nagyjából 10 perc alatt pirosra sütöm, majd a sütőből kivéve pihentetem, míg megterítek.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,433 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Diós rozsgolyók Következő cikk: Falafel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: