Önállóan vegetáriánus fogás illetve hús mellé is kiváló, változatos köret bármilyen alkalomra.
Hozzávalók:
- 2 édesburgonya (kb. 80 dkg)
- 5 dl tejszín
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 7-8 dkg Serrano sonka
- 10 dkg kecskesajt
Elkészítése:
Egy sütőformát vékonyan kiolajozok és a megtisztított, vékonyra vágott édesburgonyát több rétegben lefektetem, közé sót, borsot, szerecsendiót hintve és tejszínt locsolgatva.
A sütőt 220 fokra melegítem, s a fóliával lefedett edényt 1 órára beteszem. Tűróbával ellenőrzöm, hogy ne maradjon nyers. A sonkát ollóval darabokra vágom, a sajtot felkockázom és a krumpli tetején elosztom. Nagyjából 10 perc alatt pirosra sütöm, majd a sütőből kivéve pihentetem, míg megterítek.
Forrás:
www.sajtkukac.hu