Zöldborsós-újhagymás csicserilepény


Zöldborsós-újhagymás csicserilepény

Hozzávalók:

  • 1 csészényi zöldborsó
  • 2 csésze csicseriborsóliszt
  • 1 tk római kömény
  • 1 nagy csipet kurkuma
  • 1 chili, apróra vágva
  • 1 tk só
  • 2 csésze víz
  • egy nagy marék petrezselyem
  • egy csokor újhagyma, apróra vágva
  • 1 ek citromlé
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Első lépésként megpároltam a zöldborsót, majd a krumplinyomóval nagyjából összetörtem. Nem baj, ha darabos marad, nem cél a püréállag elérése.

A csicseriborsólisztet, a sót és a fűszereket alaposan összekevertem egy tálba, majd szép lassan a vizet is hozzáadtam és csomómentesre kevertem. A sima masszához hozzátettem a borsót, a hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát békénhagytam.

Egy serpenyőbe olajat melegítettem, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoltam a tésztát. Kb. tenyérnyi lepénykéket sütöttem és azon melegében befaltuk némi görög joghurttal kísérve.

Forrás:

www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,298 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Waldorf saláta karamellizált dióval


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: