Hozzávalók:
- 1 csészényi zöldborsó
- 2 csésze csicseriborsóliszt
- 1 tk római kömény
- 1 nagy csipet kurkuma
- 1 chili, apróra vágva
- 1 tk só
- 2 csésze víz
- egy nagy marék petrezselyem
- egy csokor újhagyma, apróra vágva
- 1 ek citromlé
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Első lépésként megpároltam a zöldborsót, majd a krumplinyomóval nagyjából összetörtem. Nem baj, ha darabos marad, nem cél a püréállag elérése.
A csicseriborsólisztet, a sót és a fűszereket alaposan összekevertem egy tálba, majd szép lassan a vizet is hozzáadtam és csomómentesre kevertem. A sima masszához hozzátettem a borsót, a hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát békénhagytam.
Egy serpenyőbe olajat melegítettem, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoltam a tésztát. Kb. tenyérnyi lepénykéket sütöttem és azon melegében befaltuk némi görög joghurttal kísérve.
Forrás:
www.sajtkukac.hu