Szélesmetélt fokhagymás-chilis köpenyben


Szélesmetélt fokhagymás-chilis köpenyben

Hozzávalók:

40 dkg szélesmetélt

A köpenyhez:

  • 1 fej fokhagyma, gerezdjei vékonyra szeletelve
  • 2 kis chilipaprika, felaprítva
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 marék fenyőmag (2 dkg)
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek felaprított petrezselyem

Elkészítése:

A tészta főzővizét felforraljuk, megsózzuk, olajat nem teszünk bele, így könnyebben felveszi majd a szószt. A forrásban lévő vízben al dentére főzzük a metéltet, majd leszűrjük.

Ezalatt bőven jut időnk a szószra: a fokhagymát 3-4 evőkanál olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, gyenge tűzön. Mikor kész rádobjuk a chilit, összeforgatjuk és ráöntjük a tejszínt. Egy kis tejet hozzáadhatunk, hogy az párologjon el, míg rotyogtatjuk a szószt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk a fenyőmaggal (ez lehet előre pirított is, úgy is isteni eledel), lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a petrezselyemmel.

A kifőtt tésztát ráborítjuk, összeforgatjuk és azonnyomban tálaljuk, mert forrón az igazi!

 

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,118 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Sült paradicsom Következő cikk: Töltött káposzta hús nélkül


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: