Caponata


Caponata

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • 1 kg paradicsom
  • 4 piros kaliforniai paprika
  • 3 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8-10 darab olajban eltett aszalt paradicsom
  • 10 dkg fenyőmag
  • 2 ek sózott kapribogyó
  • 2 dl fehérbor
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 tk cukor
  • 2 ek balzsamecet
  • só, frissen őrölt bors
  • egy marék bazsalikomlevél

Elkészítése:

  1. a hagymákat apróra vágtam
  2. a padlizsánokat felkockáztam, besóztam, állni hagytam, majd leöblítettem
  3. a paprikákat sütőben hólyagosra-feketére sütöttem, majd lefedett edénybe raktam, némi pihenő -után a héját lehúztam róla és falatnyi csíkokra vágtam
  4. a paradicsomok tetején kereszt alakú bemetszést ejtettem, forró vízzel leöntöttem, a héját lehúztam, a húsát felkockáztam
  5. az aszalt paradicsomokat falatnyi darabokra nyiszáltam

Innentől kezdve már rém egyszerű a dolog: mindezt egy kellőképpen nagy sütőedénybe halmoztam, a folyadékokat, fűszereket belekevertem, és lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Egy jó óra alatt szépen megpuhult, de mivel még elég sok lé volt alatta, kb. 200 fokon forraltam még, amíg kellőképpen be nem sűrűsödött.

A tetejére tálaláskor szórtam rá az enyhén megpirított fenyőmagot.

Grillezett halakkal ettük, de egy puha, ropogós bagett is méltó kísérője lehet.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,220 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Burgonyafasírt sajttal és brokkolival Következő cikk: Csicseriborsó spenóttal és paradicsommal


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: