Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta


Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta

Hozzávalók:

  • 2 nagy karéj kenyér (most 2 szikkadt zsemle volt az áldozat)
  • 2 közepes paradicsom, kis kockákra vágva (0,5 cm)
  • 8 friss bazsalikomlevél (télen lehet szárított; 4 rendes csipetnyi)
  • fokhagyma (bedörzsölöm a pirítósokat)
  • olívaolaj
  • ízlés szerinti parmezán forgács vagy reszelék
  • tengeri só és frissen őrölt bors

Elkészítése:

A kenyérfélét pirítóban ropogósra sütöm. A mikró vagy a sütő grillrácsát előkészítem, arra ültetem rá később. A kenyeret meglocsolom 1-1 teáskanálnyi olajjal, majd elosztom rajtuk a paradicsomot, sózom-borsozom, 2-2 összetépkedett bazsalikomlevelet teszek rájuk, végül jöhetnek a parmezánforgácsok. Mikróban grillezem 12 percig, ezalatt szépen ráolvad a sajt és megszikkad a paradicsom.

Tálaláskor még egy löket olajat spriccelek a szeletekre és gyorsan a közönség elé teszem, mert azon forrón az igazi!

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,180 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Paradicsomos-babos tölcsérgomba Következő cikk: Paszternák parmezános bundában


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: