Hozzávalók:
- 2 nagy karéj kenyér (most 2 szikkadt zsemle volt az áldozat)
- 2 közepes paradicsom, kis kockákra vágva (0,5 cm)
- 8 friss bazsalikomlevél (télen lehet szárított; 4 rendes csipetnyi)
- fokhagyma (bedörzsölöm a pirítósokat)
- olívaolaj
- ízlés szerinti parmezán forgács vagy reszelék
- tengeri só és frissen őrölt bors
Elkészítése:
A kenyérfélét pirítóban ropogósra sütöm. A mikró vagy a sütő grillrácsát előkészítem, arra ültetem rá később. A kenyeret meglocsolom 1-1 teáskanálnyi olajjal, majd elosztom rajtuk a paradicsomot, sózom-borsozom, 2-2 összetépkedett bazsalikomlevelet teszek rájuk, végül jöhetnek a parmezánforgácsok. Mikróban grillezem 12 percig, ezalatt szépen ráolvad a sajt és megszikkad a paradicsom.
Tálaláskor még egy löket olajat spriccelek a szeletekre és gyorsan a közönség elé teszem, mert azon forrón az igazi!
Forrás:
www.sajtkukac.hu