Hozzávalók:
- 10 dkg csicseriborsó
- 3-4 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirított szezámmag
- 1 ek őrölt lenmag
- 2-3 ek olívaolaj
- római kömény
- só, bors
- néhány szál petrezselyem
Elkészítése:
Az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főztem. A lenmagőrleményt beáztattam egy kevés vízbe – ez helyettesítette a tojást. Az aprítógépbe dobáltam a csicseriborsót a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, a beáztatott lenmaggal és az olajjal. Nem baj, ha nem lesz egészen krémszerű, sőt nekem sokkal inkább bejött ez a kicsit darabosabb massza. Ha nagyon száraznak találjuk, kicsi vízzel lehet lazítani rajta. 3-4 evőkanál lisztet dolgoztam bele, majd a a diónál is kisebb gömböcöket forró olajban kisütöttem.
Forrás:
www.sajtkukac.hu