Falafel


Falafel

Hozzávalók:

  • 10 dkg csicseriborsó
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek pirított szezámmag
  • 1 ek őrölt lenmag
  • 2-3 ek olívaolaj
  • római kömény
  • só, bors
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítése:

Az előző este beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főztem. A lenmagőrleményt beáztattam egy kevés vízbe – ez helyettesítette a tojást. Az aprítógépbe dobáltam a csicseriborsót a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, a beáztatott lenmaggal és az olajjal. Nem baj, ha nem lesz egészen krémszerű, sőt nekem sokkal inkább bejött ez a kicsit darabosabb massza. Ha nagyon száraznak találjuk, kicsi vízzel lehet lazítani rajta. 3-4 evőkanál lisztet dolgoztam bele, majd a a diónál is kisebb gömböcöket forró olajban kisütöttem.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. február 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,292 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Édesburgonya gratin Serranoval és kecskesajttal Következő cikk: Fetasajtos, kapros krumplilepény


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: