Magyar konyha - Receptek - Vegetáriánus

   

Paradicsomos kéksajtos vendégváró
Hozzávalók: Tészta: 24 dkg kenyérliszt (BL 80) 2 ek joghurt 0,6 dl langyos tej 2 kk só 1/2 ek szárított bazsalikom 1 tk cukor 1 tojás 2 tk szárított élesztő 8 dkg hideg vaj Elkészítése: A lisztet, a sóval, a cukorral és az élesztővel összekeverem. A langyos tejet a joghurttal és a tojással összekeverem, majd tésztát gyúrok belőlük.
Paradicsomos tojáspörkölt
Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma 0,5 dl étolaj 1 csapott evőkanál őrölt paprika 1 csapott evőkanál csemege piros arany só bors őrölt kömény cukor paradicsomsűrítmény 8-10 tojás 3 dl tejföl Elkészítés: Az olajon a vöröshagymát üvegesre dinszteljük.
Paradicsomos-babos tölcsérgomba
Hozzávalók: 2 doboz apró szemű fehérbab konzerv 750 g óriás tölcsérgomba 1 hagyma, felszeletelve 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva 10-12 zsályalevél, felaprítva 1 friss chili, kimagozva, felaprítva olívaolaj 2,5 dl száraz fehérbor 5-6 közepes paradicsom, hámozva, kockázva 5 dl sűrű paradicsomlé Elkészítése: A szeletekre vágott gombákat forró vízben néhány percig b...
Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta
Hozzávalók: 2 nagy karéj kenyér (most 2 szikkadt zsemle volt az áldozat) 2 közepes paradicsom, kis kockákra vágva (0,5 cm) 8 friss bazsalikomlevél (télen lehet szárított; 4 rendes csipetnyi) fokhagyma (bedörzsölöm a pirítósokat) olívaolaj ízlés szerinti parmezán forgács vagy reszelék tengeri só és frissen őrölt bors Elkészítése: A kenyérfélét pirítóban ropogósra sütöm.
Paszternák parmezános bundában
Hozzávalók: 4 közepes paszternák, tisztítva, hosszában negyedekbe vágva 80 g frissen darált kenyérmorzsa (jobb híjján kész zsemlemorzsa) 150 g parmezán, reszelve ½ tk cayenne bors 1 tojás liszt olaj a sütéshez Elkészítése: Egy lábasban sós vizet forraltam, amjd a paszternák hasábokat kb. 10 perc alatt félpuhára főztem.
Pikáns padlizsánsaláta
Hozzávalók: 2 kisebb padlizsán 4 ek olívaolaj tengeri só, frissen őrölt bors Dresszing: 2 gerezd fokhagyma 1 marék mazsola (3 dkg) 2 ek balzsamecet 1 chilipaprika (lehet több) 4 ek joghurt (10 dkg) Elkészítése: Az öntethez egy kis tálba tesszük a mazsolát, annyi vízzel ami bőven ellepi.
Puliszka sült paradicsommal
Hozzávalók: 25 dkg paradicsom 1 gerezd fokhagyma 2 ek balzsamecet 1 ek olívaolaj 2 szál bazsalikom, tengeri só A puliszkához: 1 dl kukoricadara,  4 dl víz,  fél marék dió,  tengeri só Elkészítése: A puliszkához a vizet kevés sóval felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót és állandó keverés mellett a kukoricadarát is.
Rakott burgonya "füstölt szalonnával"
Ez az étel tökéletes kombinációja a hagyományos magyaros ízeknek, és a vegán konyha friss találékonyságának. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat!   Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 db közepes padlizsán 1 doboz zabtejszín(Oatly) 2.
Ropogós krumpli, répa és paszternák
Hozzávalók: 1 kg krumpli, apróbb szemű 3-4 nagyobb paszternák 4 répa 1 fej fokhagyma 3-4 ágacska friss rozmaring 2 fej lilahagyma 2 ek libazsír/olívaolaj só, bors Elkészítése: A zöldségeket megpucoltam, a krumplikat és a répákat félbevágtam, a paszernákokat elnegyedeltem.A sütőt előmelegítettem 200 Cº-ra.
Sajtkrémmel töltött krumpli
Salátával körítve könnyű nyári ebéd lehet, akár némi baconnel megbolondítva, de előételként is megállja a helyét. Hozzávalók: 6 közepes krumpli Töltelék: 20 dkg tömlős natúr krémsajt 2 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma só frissen őrölt bors Elkészítése: A krumplikat addig sütöm, míg megpuhul a belsejük.

38 cikk | 3 / 4 oldal