Hozzávalók:
Tészta:
24 dkg kenyérliszt (BL 80)
2 ek joghurt
0,6 dl langyos tej
2 kk só
1/2 ek szárított bazsalikom
1 tk cukor
1 tojás
2 tk szárított élesztő
8 dkg hideg vaj
Elkészítése:
A lisztet, a sóval, a cukorral és az élesztővel összekeverem. A langyos tejet a joghurttal és a tojással összekeverem, majd tésztát gyúrok belőlük.
Hozzávalók:
2 nagy karéj kenyér (most 2 szikkadt zsemle volt az áldozat)
2 közepes paradicsom, kis kockákra vágva (0,5 cm)
8 friss bazsalikomlevél (télen lehet szárított; 4 rendes csipetnyi)
fokhagyma (bedörzsölöm a pirítósokat)
olívaolaj
ízlés szerinti parmezán forgács vagy reszelék
tengeri só és frissen őrölt bors
Elkészítése:
A kenyérfélét pirítóban ropogósra sütöm.
Hozzávalók:
4 közepes paszternák, tisztítva, hosszában negyedekbe vágva
80 g frissen darált kenyérmorzsa (jobb híjján kész zsemlemorzsa)
150 g parmezán, reszelve
½ tk cayenne bors
1 tojás
liszt
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy lábasban sós vizet forraltam, amjd a paszternák hasábokat kb. 10 perc alatt félpuhára főztem.
Hozzávalók:
2 kisebb padlizsán
4 ek olívaolaj
tengeri só, frissen őrölt bors
Dresszing:
2 gerezd fokhagyma
1 marék mazsola (3 dkg)
2 ek balzsamecet
1 chilipaprika (lehet több)
4 ek joghurt (10 dkg)
Elkészítése:
Az öntethez egy kis tálba tesszük a mazsolát, annyi vízzel ami bőven ellepi.
Hozzávalók:
25 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 ek balzsamecet
1 ek olívaolaj
2 szál bazsalikom, tengeri só
A puliszkához:
1 dl kukoricadara,
4 dl víz,
fél marék dió,
tengeri só
Elkészítése:
A puliszkához a vizet kevés sóval felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót és állandó keverés mellett a kukoricadarát is.
Ez az étel tökéletes kombinációja a hagyományos magyaros ízeknek, és a vegán konyha friss találékonyságának. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 db közepes padlizsán
1 doboz zabtejszín(Oatly)
2.
Salátával körítve könnyű nyári ebéd lehet, akár némi baconnel megbolondítva, de előételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
6 közepes krumpli
Töltelék:
20 dkg tömlős natúr krémsajt
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítése:
A krumplikat addig sütöm, míg megpuhul a belsejük.