Puliszka sült paradicsommal


Puliszka sült paradicsommal

Hozzávalók:

  • 25 dkg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 szál bazsalikom, tengeri só

A puliszkához:

  • 1 dl kukoricadara, 
  • 4 dl víz, 
  • fél marék dió, 
  • tengeri só

Elkészítése:

A puliszkához a vizet kevés sóval felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót és állandó keverés mellett a kukoricadarát is. 10 perc alatt megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét felét világosbarnára sütjük. A paradicsomokat félbe vagy négybe vágjuk, és kevés olívaolajon az egész gerezd fokhagymával együtt megpirítjuk. Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk és megszórjuk a metéltre vágott bazsalikommal. A kisült puliszkával és pirított bagettel fogyasztjuk.

(www.nlcafe.hu)


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. március 23. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,584 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Pikáns padlizsánsaláta Következő cikk: Rakott burgonya "füstölt szalonnával"


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: