Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 dl étolaj
- 1 csapott evőkanál őrölt paprika
- 1 csapott evőkanál csemege piros arany
- só
- bors
- őrölt kömény
- cukor
- paradicsomsűrítmény
- 8-10 tojás
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
Az olajon a vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát és a piros aranyat, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt, teáskanál cukrot, paradicsomsűrítményt is adunk hozzá (ha van, 1 zöldpaprikát is). Ezt kis lángon 20 percig főzzük, majd a keményre főzött tojásokat beleszeljük, összerázzuk.
Tejföllel ízesítjük, s egyet forralunk rajta. Zöldségzölddel díszítjük és rizzsel tálaljuk.
Forrás: www.mindmegette.hu