Burgonyafasírt sajttal és brokkolival


Burgonyafasírt sajttal és brokkolival

Hozzávalók:

  • Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré)
  • 20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
  • 2 egész tojás
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • két nagyobb gerezd fokhagyma
  • 20 dkg brokkoli
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 6-7 percig, a fagyasztott brokkolit 3-4 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.

Az áttört krumplit megsózzuk, belereszeljük a sajtot, a fokhagymát és egy csöppnyi szerecsendiót, és jól összekeverjük. Ajánlatos ilyenkor megkóstolni, és aszerint sózni. Úgy jó, ha éppen egy picit túl sósnak érezzük.

Ezután belekeverjük a tojásokat, végül pedig óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze, beleforgatjuk a brokkolirózsákat.

A masszából kanállal púpos evőkanálnyi halmokat rakunk egy tányérba kiöntött zsemlemorzsára, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és kézzel pingponglabdányi golyókat formálunk belőlük.

A golyókat forró olajban aranybarnára sütjük.

A kész fasírtokat salátával tálaljuk, de adhatjuk őket pl. húsokhoz köretnek is.

Tipp:

Brokkoli helyett tehetsz bele más párolt zöldséget is. Pl. sárgarépát kockákra vágva, zöldborsót, karfiolt, gombát.

 

Forrás: www.recept-oldal.hu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. augusztus 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,204 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Bakonyi spagetti vegetáriánus módra Következő cikk: Caponata


   








Megjegyzések

Páles Éva Judith
csütörtök, 2016. február 11. 09:02
Köszönöm, fincsi, ízletes - Jó étvágyat hozzá!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: