
Hozzávalók:
- Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré)
- 20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
- 2 egész tojás
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- két nagyobb gerezd fokhagyma
- 20 dkg brokkoli
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk. Ha friss brokkolit használunk, 6-7 percig, a fagyasztott brokkolit 3-4 percig főzzük. (Nem szabad túl puhára főnie.) Ezután a brokkolit hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.
Az áttört krumplit megsózzuk, belereszeljük a sajtot, a fokhagymát és egy csöppnyi szerecsendiót, és jól összekeverjük. Ajánlatos ilyenkor megkóstolni, és aszerint sózni. Úgy jó, ha éppen egy picit túl sósnak érezzük.
Ezután belekeverjük a tojásokat, végül pedig óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze, beleforgatjuk a brokkolirózsákat.
A masszából kanállal púpos evőkanálnyi halmokat rakunk egy tányérba kiöntött zsemlemorzsára, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és kézzel pingponglabdányi golyókat formálunk belőlük.
A golyókat forró olajban aranybarnára sütjük.
A kész fasírtokat salátával tálaljuk, de adhatjuk őket pl. húsokhoz köretnek is.
Tipp:
Brokkoli helyett tehetsz bele más párolt zöldséget is. Pl. sárgarépát kockákra vágva, zöldborsót, karfiolt, gombát.
Forrás: www.recept-oldal.hu