Hozzávalók:
2 csoag leveles tészta
30 dkg kemény trappista sajt
3 púpos evőkanál liszt
2 teáskanál só
3 egész tojás
2 dl tejszín
40 db szaggató kosárka
Elkészítés:
A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk. Ez lesz a töltelék.
Hozzávalók:
25 dkg fehér spárga
25 dkg zöldspárga
4 vékony szelet edámi sajt (ementálival, trappistával is helyettesíthető)
4 dkg hámozott, szeletelt mandula
ízlés szerint: frissen őrölt bors
A spárga főzéséhez:
kb. ¾ l víz
1 teáskanál só
¾ teáskanál cukor
½ citrom leve
Elkészítés:
A spárgák végeit letöröm, meghámozom.
Hozzávalók:
2 kg paradicsom
3 fej hagyma
4 fokhagymagerezd
1 tk só
1 tk nádcukor
½ tk frissen őrölt feketebors
50 ml olívaolaj
egy marék tetszőleges friss zöldfűszer (nálam bazsalikom és rozmaring)
Elkészítése:
A paradicsomokat elfeleztem – elnegyedeltem és vágott felükkel felfelé egy nagy tepsibe rakosgattam.
Hozzávalók:
40 dkg szélesmetélt
A köpenyhez:
1 fej fokhagyma, gerezdjei vékonyra szeletelve
2 kis chilipaprika, felaprítva
2,5 dl tejszín
1 marék fenyőmag (2 dkg)
tengeri só, frissen őrölt fekete bors
2 ek felaprított petrezselyem
Elkészítése:
A tészta főzővizét felforraljuk, megsózzuk, olajat nem teszünk bele, így könnyebben felveszi majd a szószt.
Hozzávalók:
5-6 szál szárzeller
2 közepes alma (Granny Smith)
szőlő vagy mazsola
egy nagy marék dió
2 ek nádcukor
1 ek majonéz
5-6 ek joghurt (Cserpes)
só, bors
citrom
Elkészítése:
A cukrot kis lángon karamellizáltam, majd rádobtam a diódarabokat (lehet apróbbra vagy durvábbra vágni, ki hogy szereti).
Hozzávalók:
1 csészényi zöldborsó
2 csésze csicseriborsóliszt
1 tk római kömény
1 nagy csipet kurkuma
1 chili, apróra vágva
1 tk só
2 csésze víz
egy nagy marék petrezselyem
egy csokor újhagyma, apróra vágva
1 ek citromlé
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Első lépésként megpároltam a zöldborsót, majd a krumplinyomóval nagyjából összetörtem.