Magyar konyha - Receptek - Vegetáriánus

   

Sajtos leveles kosárka
Hozzávalók: 2 csoag leveles tészta 30 dkg kemény trappista sajt 3 púpos evőkanál liszt 2 teáskanál só 3 egész tojás 2 dl tejszín 40 db szaggató kosárka Elkészítés: A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk. Ez lesz a töltelék.
Spárgakötegek pirított mandulával
Hozzávalók: 25 dkg fehér spárga 25 dkg zöldspárga 4 vékony szelet edámi sajt (ementálival, trappistával is helyettesíthető) 4 dkg hámozott, szeletelt mandula ízlés szerint: frissen őrölt bors  A spárga főzéséhez: kb. ¾ l víz 1 teáskanál só ¾ teáskanál cukor ½ citrom leve Elkészítés: A spárgák végeit letöröm, meghámozom.
Sült paradicsom
Hozzávalók: 2 kg paradicsom 3 fej hagyma 4 fokhagymagerezd 1 tk só 1 tk nádcukor ½ tk frissen őrölt feketebors 50 ml olívaolaj egy marék tetszőleges friss zöldfűszer (nálam bazsalikom és rozmaring) Elkészítése: A paradicsomokat elfeleztem – elnegyedeltem és vágott felükkel felfelé egy nagy tepsibe rakosgattam.
Szélesmetélt fokhagymás-chilis köpenyben
Hozzávalók: 40 dkg szélesmetélt A köpenyhez: 1 fej fokhagyma, gerezdjei vékonyra szeletelve 2 kis chilipaprika, felaprítva 2,5 dl tejszín 1 marék fenyőmag (2 dkg) tengeri só, frissen őrölt fekete bors 2 ek felaprított petrezselyem Elkészítése: A tészta főzővizét felforraljuk, megsózzuk, olajat nem teszünk bele, így könnyebben felveszi majd a szószt.
Töltött káposzta hús nélkül
Hozzávalók (8 személyre): 1 kg savanyú káposzta 20 nagy savanyú káposztalevél 1 csomag szójás fasírtpor vagy fél kiló gombából főzött gombapörkölt (recept lap alján) + 2 evőkanál liszt 20 dkg főtt rizs 2 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 egész tojás 3-4 evőkanál étolaj vagy zsír 2-3 evőkanál liszt 2 evőkanálnyi pirospaprika só, őrölt bors 5-6 db babérlevél ...
Vegán Burger
Hozzávalok: hamburger zsömle kukorica konzerv só, vegamix fokhagyma tökmag napraforgómag zabpehely petrezsejem pirospaprika
Waldorf saláta karamellizált dióval
Hozzávalók: 5-6 szál szárzeller 2 közepes alma (Granny Smith) szőlő vagy mazsola egy nagy marék dió 2 ek nádcukor 1 ek majonéz 5-6 ek joghurt (Cserpes) só, bors citrom Elkészítése: A cukrot kis lángon karamellizáltam, majd rádobtam a diódarabokat (lehet apróbbra vagy durvábbra vágni, ki hogy szereti).
Zöldborsós-újhagymás csicserilepény
Hozzávalók: 1 csészényi zöldborsó 2 csésze csicseriborsóliszt 1 tk római kömény 1 nagy csipet kurkuma 1 chili, apróra vágva 1 tk só 2 csésze víz egy nagy marék petrezselyem egy csokor újhagyma, apróra vágva 1 ek citromlé olaj a sütéshez Elkészítése: Első lépésként megpároltam a zöldborsót, majd a krumplinyomóval nagyjából összetörtem.

38 cikk | 4 / 4 oldal