Babkrémmel töltött zeller sajtmártásban sütve


Babkrémmel töltött zeller sajtmártásban sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes zeller (vigyázzunk, ne legyen fás!)
  • 1 zsemle
  • 30 dkg fehér bab, konzerv
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

A mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk és kikaparjuk a belsét, majd sós vízben megfőzzük, a törmelékkel együtt. (Vigyázni kell, nehogy túl puhára főzzük.) Amikor megfőtt, kiszedjük, és hideg vízbe tesszük.

1. A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A babot leszűrjük, átpasszírozzuk. A zeller kikapart belsejét is összetörjük. A zsemlét összekeverjük a babpürével, az áttört zellerrel, a tojással, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Ezt a tölteléket töltjük a zellergumókba, majd hőálló tálba ültetjük.

2. Megolvasztjuk a vajat, a lisztet habzásig hevítjük rajta. Beleöntjük a tejet, jól elkeverjük, megsózzuk, jól kiforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a sajt háromnegyedét, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és ismét jól elkeverjük. A mártást a zellerekre öntjük.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zeller tetejére szórjuk a megmaradt sajtot, és a sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Forrás


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. január 4. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,612 Kategória: Receptek » Vegetáriánus
Előző cikk: Babburger Következő cikk: Bakonyi spagetti vegetáriánus módra


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: