Hun királyi sólyomkorona mézelény


Hun királyi sólyomkorona mézelény

Hozzávalók:

  • 600 g őrlemény (liszt)
  • 3 dl tej
  • fél kk élesztő
  • 2 ek méz
  • 2 ek reszelt kókusz vagy kókusztejpor
  • 50 g mazsola
  • 2 ek citromhéj

Elkészítés:

Összegyúrjuk az örlényt a felsorolt alapanyagokkal és a tejben szétmorzsolt élesztővel. Miután megkelt, kerek, abroncs formára alakítjuk, majd kevés tésztából egy madár (sólyom) alakot mintázunk, a tészta felső részéhez illesztjük és 190 fokon előmelegített sütőben megsütjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. december 20.
Nézettség: 2,681 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Hun és magyar ételek ízharmóniája Következő cikk: Hun – Avar – Magyar Gyöket


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: