Szittya fehérló áldos


Szittya fehérló áldos

Hozzávalók:

  • kockákra vágott, 
  • fiatal lóhús, 
  • méz, 
  • magyar áldosgyöket, 
  • tejföl, 
  • darált-pörkölt árpa, kumisz (vagy kefír), 
  • vöröshagyma, 
  • citromfű, 
  • citromlé, 
  • fehérbor (édes tokaji szamorodni), 
  • reszelt citromhély, 
  • só.

Díszítés: kék és fehér virág.

Uralkodó ízirány: savanykás (citromlé, kumisz), tálalás előtt friss citromfűvel megszórva.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. december 20.
Nézettség: 2,071 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Pozsonyi kecsegeüstöny Következő cikk: Tarcal-hegyi zöldelényüstöny:


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: