Pozsonyi kecsegeüstöny


Pozsonyi kecsegeüstöny

Hozzávalók:

  • magyar áldosgyöket, 
  • fehérbor, 
  • kecsegeszeletek,
  • tejföl, 
  • vöröshagyma, 
  • reszelt dió, 
  • gyökfű, 
  • tündérfű, 
  • sóska, 
  • citromlé, 
  • csillagánizs, 
  • sütőtök, 
  • reszelt citromhéj, 
  • hungyök, 
  • reszelt torma, 
  • mazsola.

Rövidlevű áldosmódra készítjük el, de az üstönyhöz való sok hagyma-alappal. A gyökfüvet és a sóskát pürésítjük, majd tejföllel összekeverjük és hozzáadjuk az üstönyhöz. Tálalás előtt összevágott, friss tündérfűvel megszórjuk.

Díszítés: sárga és fehér virág.

Uralkodó ízirány: csillagánizzsal vegyített, savanykás ízek.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. december 20.
Nézettség: 1,704 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Nagyszentmiklósi bárányüstöny, zöldelény szömörcsöggel Következő cikk: Szittya fehérló áldos


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: