Koppány vezér pontyáldos


Hozzávalók:
800gr pontyszelet
150gr összevágott vöröshagyma
3dl boglári száraz királyleányka (vagy száraz fehérbor)
2ek citromlé
1ek citromhéj
fél kk fahéj
fél kk bors
150grkarikára vágott sárgarépa
2ek magyar gyöket
1ek méz
1kk csillagánizs
1kk kókusztejpor
1kk sáfránygyömbér (kurkuma)
300gr összevágott sütőtök
só.
 
Szinezés: sárga (sáfránygyömbér és sütőtök)

 

Díszítés: fehér és piros virág

Uralkodó ízirány: csillagánizzsal harmóniában levő savanykás ízek

Elkészítés: áldos (a sütőtököt megfőzzük és az áldoslébe passzírozzuk)

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2014. február 24. Szerkesztette: Magyar Géza
Nézettség: 1,307 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Kök csongi fácán- és fürjáldos Következő cikk: Munkácsi erdei gombaüstöny


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: